FitYoga lessenreeks

Hoe ik mijn lessen geef is een concept geworden, gegroeid uit ervaring met de yogi's rondom mij maar ook het effect van de FitYoga beoefening op mezelf.

 

Begin je met yoga dan lijkt het alsof mijn FitYoga lesaanbod bestaat uit verschillende yogastijlen maar de yogastijl in mijn lessen (ook in de hangmatten) is wel degelijk vinyasa yoga.

 

Met de coronamaatregelen (onzekere tijd) zien de (online) yogalessen er iets anders uit. Voorlopig geen lange lessenreeksen (van 10-12 lesweken), wel blokken van een 5-tal lessen waarin we ons ook hier, net zoals in de lessenreeksen, niet beperken tot één thema per les, bijvoorbeeld deze week een les rond de heupen en volgende week rond de schouders of .... Om naar binnen te kunnen gaan is het nodig om te herhalen en te oefenen, oefenen, oefenen... Enerzijds je lichaam de tijd geven zich aan te passen, voor te bereiden en te herstellen en anderzijds wil je toch graag de yogahouding correct aanleren, dus inzicht in de yogahoudingen krijgen, ook dit vraagt tijd.

 

Ik werk in korte reeksen van 5 lesblokken, deze lesblokken kan je zien als een verdieping.

Alles wordt geleidelijk aan, stap per stap, en vooral met kleine stapjes duidelijk en voelbaar. 

 

Laat je niet verwarren, dit is een doe-sessie, slechts 1% theorie, hier wordt gewerkt vanuit het fysieke lichaam om het hoofd stil te krijgen ;)

 

Ben je door omstandigheden een aantal lessen afwezig, zal je, door de manier van lesgeven, toch perfect kunnen inpikken, alleen zal je dus hier en daar wat extra informatie missen, naargelang welke les je gemist hebt. Zijn er zaken niet duidelijk, zit je met vragen, geen enkel probleem, er is voldoende ruimte voor en na de lessen hiervoor.

 

In iedere FLOW lessenreeks wordt er gewerkt rond een thema.

 

Thema's die regelmatig terugkomen zijn:

• meditatie in beweging

• zoeken naar balans

• de weg naar binnen

 

Omdat: Vinyasa Yoga is meditatie in beweging. Tijdens onze beoefening gaan we op zoek naar balans en komen we uiteindelijk in contact met onsZelf.

 

En ook:

• open je hart

• aarden

• innerlijke kracht

...

 

In iedere lessenreeks wordt extra aandacht besteed aan het concept vinyasa (movement, counting, bandha & ujjayi breath). Het aanleren van de ujjayi ademhaling en de bandha's gebeurt geleidelijk aan.

 

En in iedere lessenreeks worden een aantal asana's (serie yogahoudingen) in detail bekeken. De houdingen worden benoemd in het nederlands en in het sanskriet.

 

Alles begint met jezelf tijd geven en tijd nemen ;)

Wil je je graag verdiepen in vinyasa yoga? Benieuwd naar het effect?

 

JOEPIE!:) Bekijk alle FitYogalessen hier. Of op zoek naar een andere yogastijl? Hier vind je het overzicht van alles lessen die doorgaan in de FitYoga studio.

 

IF YOU GET TIRED LEARN TO REST NOT TO QUIT.

Your practice your rules