FitYoga lessen

Hoe ik mijn lessen geef is een concept geworden, gegroeid uit ervaring met de yogi's rondom mij maar ook het effect van de FitYoga beoefening op mezelf.

 

Begin je met yoga dan lijkt het alsof mijn FitYoga lesaanbod bestaat uit verschillende yogastijlen maar de yogastijl in mijn lessen (ook in de hangmatten) is wel degelijk vinyasa yoga.

 

Met de coronamaatregelen zien de (online) yogalessen er iets anders uit. Voorlopig geen lange lessenreeksen (van 10-12 lesweken), ik benoem het vanaf nu liever als lesblokken van x-aantal lessen. Iedere les is een allround work-out voor zowel body als mind. Om naar binnen te kunnen gaan, ontspanning te vinden en bewust te worden is het nodig om je lichaam de tijd te geven zich aan te passen, voor te bereiden en te herstellen en anderzijds wil je toch graag de yogahouding correct aanleren, dus inzicht in de yogahoudingen krijgen, ook dit vraagt tijd.

 

Verdieping komt door herhalen, herhalen, herhalen, herhalen...

Alles wordt geleidelijk aan, stap per stap, en vooral met kleine stapjes duidelijk en voelbaar. 

 

Laat je niet verwarren, dit is een doe-sessie, slechts 1% theorie, hier wordt gewerkt vanuit het fysieke lichaam om het hoofd stil te krijgen ;)

 

Ben je door omstandigheden een aantal lessen afwezig, zal je, door de manier van lesgeven, toch perfect kunnen inpikken, alleen zal je dus hier en daar wat extra informatie missen, naargelang welke les je gemist hebt. Zijn er zaken niet duidelijk, zit je met vragen, geen enkel probleem, er is voldoende ruimte voor en na de lessen hiervoor.

 

In iedere FLOW les wordt er gewerkt rond het concept vinyasa (movement, counting, bandha & ujjayi breath)

 

Vinyasa Yoga wordt gezien als een meditatie in beweging. Tijdens onze beoefening gaan we op zoek naar balans en komen we uiteindelijk in contact met onsZelf.

 

Verdere aandachtspunten zijn:

• het openen van je hart

• aarden, bewust aanwezig zijn

• innerlijke kracht opbouwen

• loslaten en ontspannen

 

De houdingen worden benoemd in het nederlands en in het sanskriet.

 

Alles begint met jezelf tijd geven en tijd nemen ;)

Wil je je graag verdiepen in vinyasa yoga? Benieuwd naar het effect?

 

JOEPIE!:) Bekijk alle FitYogalessen hier. Of op zoek naar een andere yogastijl? Hier vind je het overzicht van alles lessen die doorgaan in de FitYoga studio.

 

IF YOU GET TIRED LEARN TO REST NOT TO QUIT.

Your practice your rules